Over de fotograaf….

Fotografe Petra Schijven

 

Portretfotograaf met een passie voor fotografie

Petra SchijvenWelkom op mijn website en mijn blog “Over Fotografie….“, een blog over fotografie en meer…

Als persoon ben ik begonnen als Peter. Na een jarenlang traject van zelf ontkenning en de laatste twee jaar van zelf ontdekking ga ik vanaf nu (december 2016) door het leven als Petra, een transgender vrouw.

Als fotograaf ben ik begonnen in het analoge tijdperk. Voornamelijk zwart/wit afgedrukt in mijn eigen DoKa, maar natuurlijk ook kleurenfotografie en dia’s gemaakt.

Dankzij mijn werkzaamheden als consultant in de IT was de opkomst van digitale fotografie voor mij een verademing. Eindelijk geen chemische dampen meer en “onbeperkte” mogelijkheden in nabewerking en dat gewoon in het daglicht.

Al ruim 20 jaar houd ik mij beroepsmatig bezig met fotografie. Naast portret- en modelfotografie en productfotografie ben ik ook een gedreven straatfotograaf.

In maart 2011 ben ik van start gegaan met het geven van mijn eerste workshop “Flitsen of Strobisten” een basisworkshop over strobistfotografie oftewel Off-Camera Flitstechniek. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een breed scala aan workshops waarover je hier op mijn website meer kunt lezen.

Uit het schrijven van de bij de workshops horende e-books en uit het schrijven van artikelen put ik veel inspiratie voor mijn dagelijks werk.
Fotograferen, schrijven met licht, is mijn passie.
Niet alleen het fotograferen zelf maar ook het delen van kennis. Naast het geven van workshops en het schrijven van e-books behoort daarbij ook mijn blog waarop ik regelmatig artikelen publiceer over fotografie.

Wat kun je zoal verwachten:

  • Artikelen over fotografie in het algemeen
  • Artikelen over Adobe Photoshop
  • Artikelen over Adobe Lightroom
  • Persoonlijke verslagen van fotoshoots of gebeurtenissen op het gebied van fotografie
  • Informatie over materialen, boeken et cetera over fotografie

Met regelmaat zal ik hier artikelen plaatsen over verschillende onderwerpen binnen de digitale fotografie.

Veel leesplezier en kom regelmatig nog eens terug of nog beter, wordt een vaste volger en schrijf je in als deelnemer aan mijn blog.

Wil je meeschrijven aan dit blog stuur me dan een mail.

Groetjes,

Petra