Uw Profielfoto en de Sociale Media

Profielfoto fotografie

Facebook | twitter | LinkedIn | Google+De Sociale Media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+ en ga zo maar door. Iedereen gaat er anders mee om, iedereen gebruikt het voor een ander doel. Soms is het gebruik uitsluitend voor privé doeleinden, maar in de meeste gevallen is het een presentatie van jou als persoon, wie je bent en waar je voor staat aan de rest van de wereld.

Wat echter alle profielen gemeen hebben is dat ze een profielfoto hebben. Deze profielfoto is een portretfoto die jou als persoon laat zien aan de bezoeker naast alle tekstuele informatie. En of je het nu leuk vindt of niet, het eerste waar een bezoeker naar kijkt op jouw profiel is jouw profielfoto.
Op basis van je foto wordt dus een eerste indruk gevormd en ook hier geldt dat er slechts één kans is voor een eerste indruk.

Waarom dan snel een kiekje?

Profielfoto | ProfielfotografieHelaas wordt maar al te vaak een deel van een vakantiefoto of een opname met de mobiele telefoon geplaatst. Een foto beneden peil, die ongetwijfeld niet al die goede eigenschappen en karaktertrekken laat zien waarnaar de bezoeker (misschien wel je nieuwe werkgever) van jouw profiel op zoek is. Gebruikt je jouw sociale media profiel uitsluitend privé om wat grapjes met je vrienden of familie te delen is er wellicht niets aan de hand, maar ander……..

Wil je echter professioneel en goed gebruiken van jouw profiel op Facebook, Twitter  of LinkedIn of gebruik je het misschien zakelijk, dan is een professioneel gemaakte profielfoto het startpunt voor jouw profiel.

je zult toch met mij eens zijn dat een goed gemaakte portretfoto, met een juiste verlichting, duidelijk en scherp jouw persoon in beeld toch meer vertrouwen zal opwekken en een betere indruk zal maken dan een snel even gemaakte foto compleet met beeldruis, storende elementen en een slechte belichting.

Een goede profielfoto is:

  • Een portretfoto met een uitstekende kwaliteit
  • Een portretfoto met jouw gezicht prominent en goed herkenbaar in beeld
  • Een portretfoto die jouw ware ik laat zien
  • Een portretfoto die niet ouder is dan een jaar

 

Ik maak professionele portretfoto’s die je kunt gebruiken voor je profielfoto. Dit kan bij jou thuis, op locatie of in een fotostudio.

Heb je interesse in een fotosessie voor een professionele profielfoto, klik dan hier voor meer informatie.

 

 

[slideshow_deploy id=’1918’]