TFP shoot

Op regelmatige basis heb ik ook zogenaamde TFP shoots. Maar uiteraard is een TFP fotoshoot iets anders dan een betaalde foto sessie. Denk je dat jij in aanmerking komt voor een TFP shoot lees dan eerst alles even goed door en vul dan het aanvraagformulier geheel in.

Wat is dat een TFP shoot?

TFP staat voor “Time For Print” de laatste jaren komen we ook de term TFCD tegen hetgeen staat voor “Time For CD” een ietwat modernere versie.
In het kort komt het er op neer dat fotograaf en model overeenkomen dat er een fotoshoot zal plaatsvinden zonder dat hier geld voor wordt uitgewisseld (met uitzondering van een eventuele MUA oftewel visagist(e)).

portfolio-portrefotografie-8Het model levert zijn/haar tijd en kennis met betrekking tot poseren en de fotograaf levert zij/haar kennis en kunde op het gebied van fotografie en fotobewerking. Gezamenlijk werken ze vervolgens samen aan een afgesproken fotografisch project.

Tot zover de definitie. Hoe gaat e.e.a. nu in zijn werk. Wanneer we samen een TFP fotoshoot houden zal ik uit de gemaakte foto’s een selectie maken van de in mijn ogen beste opnames. Deze selectie wordt door mij volledig bewerkt tot een professioneel eindresultaat. Het aantal definitieve foto’s zal liggen tussen de 3 en 10 verschillende, afhankelijk van de shoot.

Je ontvangt deze selectie van mij als een Jpg bestand via email, DropBox of WeTransfer. De geleverde bestanden zijn in webformaat en webresolutie zodat je deze direct kunt gebruiken voor je on-line portfolio. Je mag van de geleverde bestanden 2 bestanden kiezen die ik voor je afdruk op een formaat van 20×30 CM voor je portfoliomap.
Alle foto’s zijn voorzien van mijn copyright tekst (klein in de hoek).

Bij iedere TFP shoot wordt een klein contractie opgemaakt waarin staat vermeld wat jij en ik met de foto’s mogen doen. In het kort komt het er op neer dat de gemaakte foto’s uitsluitend mogen worden gebruikt voor promotie van model en/of fotograaf.

Mijn uitgangspunt is dat fotografie altijd leuk en ontspannend moet zijn, dat geldt dus ook voor een TFP shoot. Relaxed en zonder stress nemen we de tijd voor een zo goed mogelijk resultaat.

Heb je interesse in een TFP shoot en denk je in aanmerking te komen, vul dan het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in en motiveer waarom jij denkt dat jij het in je hebt.


Ben je jonger dan 18 jaar is de aanwezigheid van minimaal één van de ouders verplicht en worden er onder geen enkele voorwaarden opnames gemaakt in de categorie: (bedekt)naakt, badkleding en/of lingerie.


Wil je in aanmerking komen voor een TFP shoot vul dan het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en wie weet!

Jouw naam (verplicht)

Jouw email (verplicht)

Onderwerp

Link naar je online Portfolio/Website (incl. http://)

Link naar je Facebookpagina (incl. https://)

Geboortedatum (verplicht)

Categorie

Motivatie