Huwelijksfotografie – De Stijl

Kies de huwelijksfotografie stijl die bij jullie past.

Huwelijksfotograaf | Huwelijksfotograaf Limburg | huwelijksreportage | trouwreportageIn basis zijn er drie verschillende stijlen van huwelijksfotografie. Uiteraard is het belangrijk om te kiezen voor een huwelijksfotograaf met een stijl van fotograferen die bij jullie beiden past.

  1. Traditionele stijl: De fotograaf maakt prachtig geposeerde portretten/foto’s tijdens de gehele dag. De essentie van deze stijl zit in het woord ‘geposeerd’ nagenoeg alle foto’s worden door de fotograaf geregisseerd in pose en expressie. Bijvoorbeeld tijdens het tekenen van de akte “Kijk even naar mij, even lachen……… en klik”.
  2. De Fotojournalist: Deze stijl kenmerkt zich door totale afwezigheid van enige vorm van regie. De fotograaf is de gehele dag bezig als een journalist de momenten van de dag vast te leggen. Zijn/haar foto’s vertellen dus aan het eind het verhaal van jullie huwelijksdag. Dit is fotografisch gezien een stuk uitdagender/moeilijker dan de traditionele stijl, je moet immers als fotograaf de gehele dag alert blijven op de momenten. Daarnaast kun je de lach op het gezicht van de bruid niet vragen, maar moet je klikken op het juiste moment als de lach spontaan verschijnt. Tevens zal deze fotograaf weinig of geen tijd steken in het bewerken van de gemaakte foto’s achteraf.
  3. De Portretjournalist: Deze stijl is eigenlijk een mengeling van de twee eerder genoemde stijlen. De fotograaf heeft meer interactie met het bruidspaar en de gasten. Ook zal de fotograaf enige regie uitvoeren op de gebeurtenissen om zo tot een zo hoog mogelijke kwaliteit te komen van artistieke foto’s om het verhaal van de huwelijksdag te kunnen vertellen. Daarnaast zal deze fotograaf gebruik maken van alle technische hulpmiddelen om een zo hoog mogelijke kwaliteit opnames te kunnen maken. Ook zal deze fotograaf veel tijd steken in het bewerken van de foto’s achteraf met als resultaat creatieve foto’s met een hoge kwaliteit.

Mijn stijl is de Portretjournalist

Als huwelijksfotograaf schaar ik mij onder de laatste categorie de Portretjournalist. Mijn stijl van fotograferen is journalistiek. Ik wil met mijn foto’s (en eventueel in het door mij ontworpen huwelijksalbum) het verhaal vertellen van jullie trouwdag. Maar daarnaast zal ik waar nodig toch de regie in handen nemen om de juiste foto op het juiste moment te kunnen maken (bijvoorbeeld het aansnijden van de taart). Ook bij de reportage in bijvoorbeeld het park, zal ik zo veel mogelijk gebruik maken van de spontane momenten van jullie als bruidspaar om tot mooie en spontane bruidsportretten te komen. Maar uiteraard zal ik daar waar nodig ook de juiste aanwijzingen geven m.b.t. poses et cetera voor het maken van de benodigde foto’s.


 Prijzen?….