WS High / Low key fotografie

Theorie en praktijk van High/Low key fotografie

De workshop High-Key / Low-Key is een vervolg op de workshops “Basiskennis Studiotechniek” en “Hoe maak je een tijdloos portret”. Van de deelnemers wordt dan ook enige basiskennis van fotograferen en werken met studioflitsers verwacht.
Deze workshop biedt je de mogelijkheid om je verder te bekwamen in deze beide vormen van portretfotografie.

De dag is opgedeeld in twee delen. In de voormiddag beginnen we met High-Key fotografie. In eerste instantie een klein stukje theorie over  High-Key fotografie, de aandachtspunten en de valkuilen. Vervolgens gaan we aan de slag met het opstellen van de studioflitsers, meten van het licht en dan uiteraard de praktijk van fotograferen met het aanwezige model.

Na de lunch gaan we verder met Low-Key fotografie. Ook hier starten we met een klein stukje theorie, waarna we aan de slag gaan in de studio. Ook nu beginnen we weer met kiezen van de juiste achtergrond, opstellen en meten van het licht waarna we gaan fotograferen met het model.

Wat leer je o.a. tijdens deze workshop:

  • Keuze achtergronden en kleding
  • Instellingen camera
  • Keuze objectief
  • Opstellen studioflitsers voor high-Key en low-Key fotografie
  • Lichtmeting
  • Poses voor high-key en low-key

 

Van de deelnemers wordt enige kennis van werken in een fotostudio verwacht. Je camera en objectieven (bereik tussen 50 en 150 mm), Lege geheugenkaarten, Volle batterijen en: Een grote dosis enthousiasme en leergierigheid Mee naar huis neem je: lege batterijen en volle geheugenkaarten
De workshop wordt gegeven in de studio van Qflash te Sittard. Minimaal 4 maximaal 8 deelnemers Duur: 10:00 uur tot 16:30 uur. Deur open vanaf 9:20 uur.
De workshop kost € 85,00. Deze prijs is inclusief koffie/thee en een broodjeslunch.
Inschrijven