Workshop Straatfotografie

Straatfotografie | Je ruikt de straat

Een foto gemaakt op straat? Een foto gemaakt van een straat?

Wat is straatfotografie nu eigenlijk?

straatfotografie, workshoip straatfotografieEr zijn veel definities van straatfotografie, er zijn veel grijze gebieden maar één ding staat vast straatfotografie is een populaire vorm van fotografie en wordt steeds populairder naast landschapsfotografie en modelfotografie.

Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat een straatfoto inhoud heeft. Met andere woorden, een straatfoto is niet zomaar een foto gemaakt op straat maar een goede straatfotografie vertelt een verhaal. Geeft een beeld van een situatie of gebeurtenis in het openbare leven.

De workshop straatfotografie bestaat uit een groot deel praktijk. Uiteraard beginnen we de workshop met een korte kennismaking en een kopje koffie. Vervolgens gaan we aan de slag met een klein stukje theorie.

Aan de orde komen de volgende onderwerpen:

  • Wat is straatfotografie
  • Camera en objectieven
  • Strategie
  • Verschillende technieken
  • De wet
  • We bespreken een paar door deelnemers ingestuurde straatfoto’s
  • Nabewerking Lightroom of Photoshop, kleur of zwart-wit

Maar we gaan ook de stad in. Na het eerste stukje theorie gaan we een korte tocht maken door de binnenstad van Sittard. Vervolgens komen we terug voor de lunch en bespreken we de ervaringen. Hierna gaan we nogmaals voor een tocht naar de binnenstad van Sittard om te fotograferen.

Rond 15:00 zijn we dan weer terug en bespreken we een aantal gemaakte foto’s van de deelnemers en bekijken we kort wat de mogelijkheden met deze foto’s zijn met nabewerking.

Voor de deelnemers aan deze workshop heb ik een groep op Flickr gemaakt waar gemaakte foto’s kunnen worden geplaatst en door mij maar ook door de andere cursisten kunnen worden besproken zodat ook na de workshop er nog genoeg leermomenten zullen zijn.

Uiteraard je camera en eventueel objectieven (bij een spiegelreflex). Volle batterijen en lege geheugenkaarten. Goede schoenen. Eventueel regenkleding of paraplu want de workshop gaat door bij regen en zonneschijn. en last but not least een dosis enthousiasme. Wat neem je mee naar huis? Je krijgt een pdf met de behandelde onderwerpen, uitleg over de technieken en algemene informatie over straatfotografie, Lege batterijen, volle geheugenkaarten, Inspiratie. Een ervaring op het gebied van straatfotografie rijker
Standaard beginnen we de workshop bij Qflash in Sittard. Na een kopje koffie en wat basis theorie gaan we aan de slag in de binnenstad van Sittard. We beginnen om 9:30 uur en einigen rond 16:30 uur. De koffie staat vanaf 9:15 klaar.
De workshop kost € 65,00 p.p. inclusief koffie/thee en een broodjeslunch.
Inschrijven